søndag 11. juli 2010

We have blast off!

Søndag den 13. juni skulle vi ha vårt første fryseinnsett. Vi hadde fem håpefulle på frys, og i forkant av dette forsøket ble tre egg tatt opp til sammen. (de to første utviklet seg ikke som ønsket, men tredjemann var en frisk og freidig liten kar som fortsatte å dele seg slik som han skulle.)

Det var en utrolig behagelig opplevelse (sånn alt tatt i betraktning) å ha innsett på en søndag. Det var lite folk rundt oss på sykehuset, få folk på venterommet, og i alt 3 stykker på jobb på fertilitetsklinikken, en lege, en bioingeniør og en sykepleier. Borte var plutselig samlebåndpreget, legen satte til og med på litt smooth svenskesyngedamemusikk mens jeg klatret, ikke fullt så grasiøst, opp i GU- stolen.

Med så lite folk på arbeid var det ikke fritt for at pasienten ble satt i arbeid heller. Mens bioingeniøren dro for å fiske opp egget vårt var det jeg som måtte holde ultralydpinnen for legen mens han kranglet med livmorhalsen min. (har visstnok en stykk noget kronglete livmorhals, og en livmormunn som kniper igjen som en snerpete gammel jomfru..!) Og jammen fikk man ikke skryt for å holde ultralydpinnen svært så bra og rolig også. *stolt*

Blæra mi var ikke så full som ønskelig, trass at jeg gurglet nedpå den befalte halvliteren med vann en time før vi dro på sykehuset, så dermed ble det enda litt vanskeligere å få plassert den lille opptinede eskimoen vår, men etter nitidig justering av legen så fikk vi omsider se en liten hvit sky som ble sprøytet inn i livmora mi.

"Sånn, nå er egget på plass!" sa legen, og ba bioingeniøren sjekke kateteret for sikkerhets skyld, i tilfelle småtten hadde klamret seg fast der. Men hun fant ingenting, så da var det bare å kle på seg fillene igjen, få utlevert en bunke med papirer til diverse NAV, Helfo og hva det nå var, og begi seg på hjemvei.

Innsettet var fort gjort, nå sto ventinga fram mot testdag på tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar